Coming home.

DSC_6358.jpg

Att planera för en resa och genomföra den är en grej men jag tycker också att det är viktigt att tänka på att en ska komma hem också. 

Det första jag brukar tänka på är att städa innan jag ska åka någonstans så att jag kan komma hem till ett rent och ordnat hem.

Packa upp direkt. Detta gör jag inte alltid utan plockar saker när jag behöver dem ur resväskan, men ärligt så är det så skönt de gånger jag packat upp direkt när jag kommit hem. Jag får undan den stora väskan och får slänga smutsiga kläder i tvättkorgen. 

Ta tid att sätta dig och reflektera över resan. Antingen bara genom att stanna upp eller genom att skriva ner lite tankar.

Schemalägg något kul att göra. Jag brukar ha lite ångest när jag kommer hem från en resa. Ett äventyr är ju över och jag ska försöka hitta tillbaka till vardagen. Därför brukar jag, om möjligt, planera in något kul att göra kvällen jag kommer hem eller någon dag efter. Som t.ex. att hänga med kompisar, hämta sushi till middag, gå på bio eller se en film hemma.