Moving tips.

Idag firar jag och M ett halvår i vårt hem och samtidigt ett halvår som sambos (plus, faktiskt, fyra och ett halvt år som par). Tänk va! 

Jag har varit med om en del flyttar i mitt liv och även om det är väldigt tungt att packa ner alla ens tillhörigheter i lådor så är det så himla spännande att få fortsätta livet på ett nytt ställe. För att flytten och allt dessförinnan ska flyta smidigt brukar jag ta till tipsen nedan: 

DSC_5537.jpg

: Rensa innan. Att flytta är den bästa motivationen för att rensa, tycker jag. Det eftersom det tvingar en att tänka efter om den här saken är värd att stoppa i en låda som blir tung, måste bäras och transporteras och sedan packas upp igen i ditt nya hem.

: Ha en plan för flyttdagen. Fundera över vilka som ska hjälpa till, om ni behöver hyra bil och framförallt vad och när ni ska käka. 

: Mjukt med hårt. Ett jättebra tips är att linda in ömtåligt porslin i badlakan och diskhandukar. Då får du med dig allt på ett smidigt sätt och lådorna blir mer jämntunga eftersom mjuka saker ofta inte väger så mycket.

: Märk lådorna. Annars kommer du av förklarliga skäl inte ha någon aning vad som finns i dem. Jag brukar ta maskeringstejp och skriva vad som finns i, t.ex. badrumsgrejer. Ett annat tips är att numrera lådorna och ha ett worddokument där du skriver numret och vad lådan innehåller så blir det lätt att

: Du behöver inte packa upp allt på en gång. Det behöver inte vara perfekt sekunden du kliver in i ditt nya hem utan ge dig tid att känna in hur du vill ha det hemma. När jag och M flyttade ihop packade vi upp saker allt eftersom vi behövde dem. Vi märkte också att en hel del saker inte blev uppackade så dem kunde vi skänka bort.

: Ha en "första dagen"-låda. Packa den med tandborste, sängkläder och annat du kan behöva första kvällen och dagen när du kommer till ditt nya hem. Detta minskar stressen otroligt mycket.

DSC_5530.jpg

Bonustips:

Ha en väska du bär med dig under dagen. Samla allt där som du kan tänkas behöva. Näsdukar, plåster, pengar, frukt etc. En vet aldrig vad som kan hända. T.ex när jag skulle flytta hemifrån så började pappa plötsligt blöda näsblod när vi var påväg upp för Aschebergsgatan. Jag hade inget papper eller näsdukar med mig så jag fick slita en sida ur ett block för att blodet inte skulle hamna i hela bilen. 

DSC_5583.jpg