Thoughts on meditation.

DSC_5398.jpg

Jag har mediterat till och från i perioder men det har aldrig riktigt fastnat hos mig. Förrän nu kanske. Det är på ett nytt sätt vilande att sitta i tysthet och bara vila hjärnan från intryck.

Ibland är det verkligen fint att få vara ensam med sitt eget huvud. Också viktigt att komma ihåg att våra tankar är det starkaste vi har och att uppmuntra dem att vara positiva och stärkande, tror jag är det viktigaste vi kan göra. Jag kan inte säga att det är enkelt att meditera men jag tycker inte heller att det behöver vara det. Genom öva på meditation främjar vi fokus.

DSC_5405.jpg
DSC_5413.jpg

Jag är helt för mediationsappar som stöd för meditationen, speciellt när en inte är van. Min favorit just nu heter Oak och är en lagom blandning av guidning och tystnad. Jag tycker att många appar annars är lite pratiga och då har jag svårt att hålla fokus. Men det kan också vara skönt att lägga mobilen i andra rummet och bara sitta ensam.