Bedroom minimalism.

Sovrummet är otroligt viktigt för mig. Det är en frizon där jag återhämtar mig och vilar mig från intryck. Jag har haft svårt att sova i perioder. Jag har det fortfarande ibland men då är det bara en rubbning från min vanliga rytm och inte flera rastlösa nätter på rad. Jag tror att sovrummet är viktigt för alla så därför vill jag dela med mig av mina bästa tips för en bättre nattsömn.

DSC_5135.jpg

Det är mycket prat om växter som renar sovrumsluften. Jag har inte läst på jättemycket om detta men tycker överlag att växter eller snittblommor gör sovrummet mycket mer trivsamt. Jag alltid ha något växtligt i närheten. 

Naturligt ljus i sovrummet är viktgt för mig. Därför försöker jag så tidigt som möjligt efter att jag vaknat dra isär gardinerna.

DSC_5131.jpg

Öppna fönstret och släpp in lite frisk luft. Det rensar sovrumsluften och huvudet. Jag gör detta så ofta jag kan.

DSC_5132.jpg

Jag försöker alltid ha sovrummet städat och fritt från skräp och bråte. Det är ju här jag får min mesta vila. En spenderar faktiskt 5-9 timmar i sängen och då vill jag inte ha en stökig tillvaro.

Bland det viktigaste för mig och M är att inte gå och läggs oss osams. Även om det är en pyttegrej så är det viktigt att få ventilera det innan vi somnar. Det behåller den goda energin i sovrummet.