Traveling during the holidays.

Om två dagar åker jag till pappa i Finland. Jag har preppat med massa gott mellis, podcasts och böcker för att hålla mig sysselsatt under flygningen och mellanlandningen i Helsingfors. 

Om jag var ärlig så var jag inte så sugen på att packa en väska och utsätta mig för den där julstressen som uppstår på flygplatser. Det är en massa människor stressar och knuffar sig fram till sin gate eller skriker åt maktlös personal när planet är sent och de inte kommer hinna fram i tid till julskinkan. Dessutom är jag så otroligt trött efter den här terminen. Chocken och ansvaret som kom med att börja sitt tredje år på Teknisk design plus flytta ihop med M gjorde att jag helst bara ville parkera i soffan och önskade så innerligt att min släkt och familj bara kunde bo på samma ställe.

DSC_7388.jpg

Men. Jag är så otroligt lyckligt lottad. För när mamma bestämde sig för att fira jul hos mormor i år kunde jag få såklart få följa med. Jag kunde också få åka till Stockholm och fira jul med mina kusiner och morbröder om jag ville det. Eller som jag valde; åka till pappa och fira en jul i det lilla snälla samhälle han bor i och pappa som alltid anstränger sig för att hitta på det bästa och mysigaste när jag är där. 

Så även om jag inte kände så mycket för att åka iväg så är jag tacksam för att jag har massor av ställen att åka till och massor av famnar att kramas med under jul. För det är inte en självklarhet att en har någonstans att ta vägen i jul. 

DSC_4926.jpg