Benefits of minimalism.

Minimalism för mig är inte vita väggar och en monokrom garderob, det är en stil. För mig handlar minimalism om att titta på mina ägodelar, saker jag gör och mina relationer och fråga mig: Tillför detta värde i mitt liv? Så även om det är en riktlinje jag följer är jag inte perfekt men det här är några av fördelarna jag märkt av när jag strävat mot en minimalistisk livsstil.  

DSC_1634.jpg

Äga mindre

Det här kanske säger sig självt men känslan av att ha ett hem där saker inte behöver trängas, att vi i stort sett har noll grejer i förrådet och att vi inte belastar miljön så mycket genom att köpa nytt är så befriande. Också att de saker som inte längre passar oss tas hand om på ett bra sätt; återvinns eller lämnas till en second hand-butik hänger ihop med att äga mindre

 

Känna sig mindre bunden till saker

Saker kommer och går. Saker är ändliga hur lite vi än vill det. Det gäller då att inte prägla dem med för mycket känslor. Det finns grenar inom produktutveckling som handlar om att skapa emotionella band mellan föremål och människor. Det är bra så länge som det bandet betyder att du är rädd om och tar hand om dina saker och inte att du upplever sorg och förlust när du separeras från dem.  

 

Minimalistisk garderob

Att ha kläder med kvalité, att handla second hand när jag kan och att tänka innan jag handlar hjälper mig att ha en minimalistisk garderob. Studentekonomi och kvalitétsplagg går inte alltid ihop men jag försöker leva efter detta så gott jag kan.


 

Färre prioriteringar

Genom att ställa frågan i inledningen till mig själv får jag bättre överblick av det som jag lägger tid på. Då kommer jag också uppskatta de saker jag väljer att lägga tid på mer. Såklart är jag också en person som har saker som jag måste göra, men att lägga den tiden jag bestämmer över på något meningsfullt är att leva minimalistiskt enligt mig.

DSC_1638.jpg