Things I do not buy

God morgon, hoppas att det nya året har behandlat er väl hittills. Jag är mitt i tentaplugget men ska försöka hinna unna mig något roligt senare idag. 

DSC_4790.jpg

För mig är det viktigt med ordning i min tillvaro. Jag har mer och mer insett att för mycket saker och för många val gör mig megastressad så här är en lista på tillfällen när jag försöker låta bli att handla.

>>Saker som inte är kärlek i första ögonkastet. Undantaget är väl mat och saker jag behöver. Jag att det ska pirra till i hjärttrakten när jag ser något som jag verkligen gillar. Är jag osäker så kan jag ju alltid komma tillbaka.

>> Erbjudande som säger köp för xx få xx% rabatt på billigaste varan. Det är ingen bra deal om jag inte behöver det.

>> Gratisgrejer som delas ut. Brukar försöka undvika att plocka på mig massor av pennor och anteckningsblock från mässor eller liknande. Det blir ändå oftast så att de samlas i en skräphög.

>> Saker som är för billiga. Det känns inte riktigt bra i maggropen om något är lite för billigt. Kvalité över kvantitet alla gånger för min del.

>> Saker jag redan har. Ser jag att de har shampoo på extrapris och jag vet att jag har en full flaska hemma så brukar jag generellt bara passera. Sådana erbjudande kommer ofta igen.

>> När jag är ledsen. Shopping hjälper inte här. Kanske temporärt men det är ingen verklig glädje. Dock är jag helt för att unna sig något ibland, för det är en ju faktiskt värd med tanke på hur många fantastiska saker en gör varje dag. 

Har ni saker eller tillfällen då ni undviker att handla?