Five tips on saving time

DSC_5364.jpg

Det är svårt att hinna med livet emellanåt och ibland kan det kännas som om allt bara rasar över en. Men de här tipsen hjälper mitt liv en en bit på vägen.

Planera din tid- dina dagar, veckor och månader. Köp en fin kalender eller börja direkt i närmaste anteckningsbok. 

Skapa “att göra”- listor. Jag har t.ex en på min mobil där jag skriver upp varje dag i veckan och skriver punkter på vad som ska göras varje dag. Det hjälper mig supermycket.

Planera in mellanrum. För att dagen blir aldrig som en tänkt. Bussen blir sen, du spiller kaffe på tröjan precis innan du ska gå. Ja ni vet, så jag brukar tänka att allt tar lite längre tid än jag tror.

Ta reda på vad du lägger tid. Hur lång tid tar du på morgonen t.ex.? Hur mycket blir det på en vecka? Kan du förenkla din morgonrutin så att du får mer tid över? Hur mycket tid lägger du på mobil, dator, göra middag?

Säg nej. Detta pratas mycket om och det borde vi för det är så viktigt att känna sig själv och sina egna prioriteringar. Du är centrum i ditt eget universum.